Succémiddag hos Perssons!
Kategori: Allmänt, Inspitation, Recept/middagstips
Vegobiffar, parmesanmos och smörslungad gurka
Recept:
5 Pers
Biffar
300 g Vegofärs (anamma formbar)
1 st haloumiost
1dl creme fraiche
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Mos
12 medelstora potatisar
50 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl riven parmesan
Salt
Vitpeppar
Smörslungad gurka
50g smör
0,5 dl vatten
1 msk hackad persilja
Gör såhär:
Skala och skär potatisen i små bitar, koka i en kastrull med salt och vatten.
Häll i den tinade vegofärsen i en bunke, blanda i creme fraiche, riven haloumi, finhackad Schalottenlök, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar och forma sedan handflatstora biffar.
Stek dem i mycket smör tills de fått färg på ytan och stoppa sedan in dem i ugnen i ca 10-15 min 225 grader.
När potatisarna är mjuka häll av vattnet och ha i smör, mjölk, parmesan, salt och vitpeppar. Vispa till mos.
Tag sedan en kastrull och smält smör i vatten tillsammans med persilja. Slarvskala gurkan, dela den på mitten och gröp ur det vattniga mitten. Hyvla avlånga remsor av gurkan och släng i smörblandningen och slunga!
Servera allt tillsammans och njut
