vegetarisk gulasch med creme fraiche & saltgurka
Kategori: Allmänt, Recept/middagstips
Du behöver
- 4 potatisar, välskrubbade
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 morot, stor
- 1 röd chili
- 2 röda paprikor
- 3 st soja chorizo (anama)
- 2 msk rapsolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk kummin
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl torkade röda linser
- 500 g passerade tomater
- 1 msk japansk soja
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt
- peppar
Tillbehör
- gräddfil
- hel saltgurka
Gör så här
- Skär potatisen och korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala moroten och skär i mindre bitar. Dela och kärna ur paprika och chili. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka chilin.
- Stek allt i rapsolja tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Stek ytterligare 1 minut.
- Tillsätt linser, passerade tomater, soja samt buljongtärning och ca 4 dl vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil och saltgurka.