vegetarisk club sandwich med avokado
Kategori: Allmänt, Recept/middagstips
Du behöver
- 8 skivor osötat surdegsbröd, gärna levain eller grovt toastbröd
- 8 corn fil'eer
- 2 mogna avokados
- 1 tomat
- 1 romansallad
- 1 liten rödlök
- 0,5 gurka
- 1 dl majonnäs
- 3 msk crème fraiche
- 1 msk sambal oelek
- 1 klyfta vitlök
- olivolja, att steka i
- salt och peppar
- havsalt med hickory smak
- grillpinnar i trä
- naturella chips, till servering
- 1.Stek de tinade corn fileerna i smör, salt och peppar. Stoppa sedan in de i ugnen i ca 100 grader för att hålla värmen när du förbereder resten.
- 2.Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt
3.Stek brödet i olivolja på en sida till gyllene
4. Gröp ur och skiva avokado, skiva lök i tunna ringar, skär av botten av romansalladen och dela upp i blad, skala gurka och skiva tunt, skiva tomat i tunna skivor.
5. Skiva corn fileerna i skivor. Varva corn, bacon, avokado, tomat, gurka, sallad och lök, dressing samt hickorysalt innan översta brödskivan läggs på. Fäst med brutna grillpinnar och dela på diagonalen. Servera med neutrala chips.
- Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.
- Blanda majonnäs och crème fraiche med sambal oelek och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.