minakarameller

Love Hope Faith

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Kategori: Allmänt, Inspitation, Recept/middagstips

Du behöver

Bas

  • 1 kg potatis
  • morötter
  • blomkålshuvud, litet
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Örtsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 35 g frysta örter, t ex herbes de Provence, dill, persilja eller basilika

Senapskräm

  • 0,5 grönt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • halloumi, 200 g
  • –2 dl persilja, grovhackad
  • 70 g babyspenat
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Bas
    Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en klädd plåt. Du behöver inte skala potatis och morot först, men se till att du sköljer dem ordentligt. Ringla över olja, salta och peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten.
  2. Senapskräm
    Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
  3. Örtsmör
    Blanda smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de har fått en fin, gyllene färg.
  4. Topping
    Stek halloumibitarna i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten, strö över persiljan och lägg på halloumin. Servera med spenat, citron, senapskräm.

  5. I glasen hade vi en mjuk, fruktig röd italienare🍷😍
Kommentera inlägget här: